Sari la conținut
Prima pagină » Apometre cu citire radio

Apometre cu citire radio

Una dintre problemele constante cu care ne confruntam in administrarea asociatiilor de proprietari este legata de repartizarea consumului de apa individual. De cele mai multe ori suma consumurilor individuale din apartamentele proprietarilor nu coincide cu valoarea inregistrata pe contorul de bransament.

Avem mai multe cauze care duc la aceasta situatie:

– mare parte a apometrelor sunt vechi si nu au mai fost etalonate periodic

– clasa de precizie a apometrelor individuale este inferioara clasei de precizie a apometrului de bransament

– nu se transmite indexul contoarelor catre administrator

– nu se citeste indexul in ultima zi din luna

– indexul transmis nu este citit efectiv, ci se transmite in baza estimarilor proprii 

Aceste motive duc la cele mai multe numultumiri in cadrul asociatiei de proprietari. Din fericire , tehnologia vine in ajutorul proprietarilor si administratorilor de asociatii proprietari. Cea mai eficienta solutie pentru aceasta situatie este inlocuirea apometrelor clasice cu unele noi, cu citire radio.

Cum functioneaza?

Apometrele sunt echipate cu un modul radio care transmite catre o unitate centrala instalata pe casa scarii a indexului de apa in ultima zi din luna.

Datele sunt preluate apoi si transmise catre administratorul asociatiei, care poate repartiza consumul de apa rece intr-un mod transparent si echitabil.

Digital Property SRL administreaza asociatii de proprietari contorizate clasic dar si asociatii de proprietari contorizate cu astfel de contoare radio.

Din experienta noastra, acolo unde contorul de bransament instalat de Compania Apa este unul digital si unde nu avem pierderi de apa pe coloanele de alimentare cu apa rece, diferentele de apa repartizate fiecarui proprietar pe listele de plata au valori subunitare.

Un astfel de sistem vine si cu costuri suplimentare: costul unui apometru nou dar si un abonament lunar ce se plateste catre firma montatoare pentru citirea lunara.

Dumneavoastra ce ati alege?